Undgå indbrud – Sæt tyven i spotlight

Undgå indbrud ved at oplyse de mørke områder

Det er ren guf for amatører som professionelle tyve. Mørkbelagte boliger hvor der kan arbejdes i fred og lige netop derfor er det vigtigt, at du få oplyst dit hjem´s mørke områder.
For at undgå indbrud og at tyven vælger dit hjem vender vi her den præventive effekt, hvad du skal være opmærksom på, men også hvad i som vej fælles kan gøre, for at nedbringe sandsynligheden.

 

Senarie:
Du har udvalgt en villavej, hvor du fra tidligere ved det er let at bryde ind og derfor oplagt som mål. Du vælger at lave indbruddet om aftenen, så du har mindst risiko for at blive opdaget.
Aftenen kommer og din tur ned at vejen begynder. Hurtig ligger du mærke til, at kun ét hus ikke er oplyst udenfor, når du passere det. Hvilket hus ville du vælge at begå indbrud i?

 

Det sidste tyven ønsker er, at stå i spotlight når indbruddet skal begås og der findes mange forskellige løsninger der kan lyse dit hus op.

Den typiske løsning for boligejere er, at vælge en lyssensor der tændes ved bevægelse. Men vil man undgå indbrud ved at sætte lys op?
Ved at sætte lyssensor op, bliver tyven overrasket over den pludselige aktivitet. En aktivitet der stresser og øger sandsynligheden for at tyven ses af naboen eller forbipasserende og det er formålet med, at sætte tyven i spotlight!

Er du gør-det-selv mand til fingerspidserne, skal du være opmærksom på, at du får sat lyset op de rigtigt steder. Den bedste måde at gøre dette, er ved at tjekke forholdene om aftenen. Fanger du ikke tyven i de blinde vinkler eller mørke områder er det svært at undgå indbrud, med denne løsning.
Ligeledes skal du sørge for, at lyset ikke aktiveres af katte, hunde eller forbipasserende på gaden. Sker det, bliver det ofte sådan, at dine naboer ikke vil reagere, da det bliver en vane, at lyset løbende tændes og slukkes.

I mens du overvejer i hvilken retning sensorerne skal pege, bør du også have dine ydre omgivelser i tankerne. Denne kombination er med til en effektiv sikring af hjemmet så du kan undgå indbrud.

Køb din belysning ved 10-4 byg her

 

Området kan elemine indbrud

Oplyst villavej

Et rigtig godt og vellykket forsøg på at oplyse vejen fra Viborg kommune.

Nok kan du sikre dit hjem, men din villavej er også med til at indikere hvor attraktivt det kan være for tyve at kigge på din vej.
En mørk villavej kan være medvirkende til, at det er svært at undgå indbrud, medmindre andre forbedringer er iværksat.
Selv de små ting kan være medvirkende til, at jeres vej undgår indbrud. Er jeres vej mørklagt, kan det være givende at henvende sig til jeres kommune og diskutere mulighederne for at få vejen oplyst.

Selvom oplysning af din bolig ikke lyder som det stærkeste kort, skal du huske formålet med lyset. At stresse og gøre personen synlig for naboer eller forbipasserende.
Det vil i den forbindelse også være en forbedring, hvis naboerne imellem holder øje med hinandens hjem så i modvirker indbrud.

Husk, råber du som nabo ”jeg ringer 112, jeg ringer 112 nu!”,  efter en tyv, ved personen, at du ikke ringet endnu. Tiden hvor du råber, kan være de sekunder tyven har brug for, at komme ind og ud igen.

Forstærk din bolig med tyverialarmer og undgå indbrud!

Leave a Comment