Stop indbrud – med omtanke kan du snyde tyven

Selv de små elementer kan være vigtige, hvis du vil stoppe indbrud og snyde tyven og derfor sætter vi fokus på selv de små råd der kan være til fordel for dig!

Tyven er ganske klog og kigger efter elementer som du nødvendigvis ikke tænker over i hverdagen. Elementer der kan føre til, at netop dit hus bliver udvalgt som det næste offer!
Tag dig derfor tiden til at læse de sidste råd, så du har får hele pakken med og snyder tyven, når dit hjem overvåges.

 

Tyveri af indbo

Giver en klar indikation om, at hjemmet er fyldt med kvalitetsmøbler

Tænk over hvad der er på billederen

Står du i samme situation som mange tusinde andre og skal have boligen/lejligheden solgt, skal du være opmærksom på hvad der kommer med i fremvisningsmaterialet. Det er en oplagt mulighed for at se om du har værdigenstande der er værd at gå efter.
Alle informationer er til rådighed, så du bliver hurtigt et ”let offer” og derfor skal du overveje hvad der kommer med på billederne der skal præsentere dit hjem. Det er let at kigge de forskellige ejendomsmæglernes hjemmesider igennem for billeder og se hvilke hjem der værdigenstande af relevans. Fjern eller udskift derfor disse værdigenstande, så de ikke kommer med på billederne, uden at det går ud over præsentationen af dit hjem.

 

Et billede kan være værdifuldt

Værdigenstande

Med billeder, har du altid bevis på dit indbo overfor forsikringen.

Det andet gode stop indbrud råd modsiger lidt det første og alligevel ikke. For selvom du bør overveje hvad du har med på billederne ved salg af din bolig, kan de også være yderst værdifulde. Et billede af dine værdigenstande kan nemlig gøre det lettere for politiet at finde frem til den rette ejere, hvis du skulle have mistet et smykke eller andet under et indbrud. Et billede gør det lettere at bevise, at du er det rette ejer, hvis ikke dine genstande ikke er let genkendelige.

Skulle du være i den uheldige situation at du har haft indbrud, kan billeder være dig behjælpelig. Skal det tabte erstattes af forsikringen, kan billeder være forsikringsselskabet behjælpeligt med at vurdere værdien af det du skal have i erstatning. Det kæver dog, at din forsikringssum er tilpasset værdien af dit indbo, så husk at overveje om den passer til dit indbo.

 

Stop indbrud med en safetyboks

Stopper den tyven.. Nej nok ikke helt, men med en boks af denne type, kan være din redning fra at miste dine mindre værdigenstande som guld og sølv smykker eller lignende. Boksen gør det for besværligt for tyven og vælger derfor andet frem for det der virkelig har værdi for dig.

 

Tænk over hvad du skriver på Facebook

Pas paa med sociale medier som facebook

Pas på med opdateringer på de sociale medier. De er det rene guf for tyven.

Det er noget så skønt, at være på ferie og det er selvfølgelig oplagt, at gøre dine venner og familie jaloux med en opdatering på Facebook. Men blot en opdatering fra lufthavnen, kan være årsagen til, at tyven besøger jer fremfor andre.
Har du skrevet din adresse på din profil, er det blot at finde den her. Den sammenholdt med en opdatering som ”farvel Danmark, Frankrig here we come” er nok til, at tyven i ro og fred kan besøge dit hjem, mens du nyder solen i syd Frankrig. Selv uden din adresse, kan du findes. På dit telefonnummer, hvis du har skrevet dit mellemnavn eller efternavn og det skiller sig lidt ud fra mængden, er det ikke svært at find din adresse.
Som det fjerde stop indbrud råd, bør du stoppe dette. Det hurtigt at ændre, men ikke noget mange tænker over. Problemet ligger i, at du har en åben profil på Facebook. Med denne indstillingen kan alle tilgå dine oplysninger og venner´s venner kan se hvis du får et like på dit feriebillede eller din opdatering.

Skift fra “offentlig” til “privat”
For at undgå dette, kan du ved hjælp af de tre steps herunder ændre dette:

Fra computeren:
1. Vælg dine indstillinger
2. Klik på ikonet med låsen
3. Vælg “hvem kan se mit indhold”. I feltet ”hvem kan se mine fremtidige opslag” ændre du det fra ”offentlig” til ”venner”. Det er nu kun dine venner der får dine fremtidige opdateringer

Du kan efter samme fremgangsmåde under ”hvad kan andre personer se på min tidslinje” se hvordan den ser ud, hvis du har valgt indstillingen ”offentlig” fra før.

 

Fra mobilen:
1. Tilgå dine indstillinger ved hjælp af de tre vandrette streger i bunden og vælg din profil
2. Klik på ikonet “mere” og vælg “vis genveje til privatindstillinger”
3. Vælg “hvem kan se mit indhold”. I feltet ”hvem kan se mine fremtidige opslag” ændre du det fra ”offentlig” til ”venner”. Det er nu kun dine venner der får dine fremtidige opdateringer.

Leave a Comment