Nabohjælp har en stærkt præventiv effekt!

Nabohjælp

Tilmeld jeres kvarter nabohjælp og vær fælles om indsatsen mod færre indbrud

At være sikker i hjemmet er én ting, men at føle sig sikker i området har lige så stor betydning, som at dit hjem er sikker. Har du tidligere haft indbrud, vil du kunne relatere dig til begreberne ”krænkelse”, ”overgreb” og ikke mindst ”chok”. Nabohjælp er en fantastisk løsning, ikke kun for dig, men for hele din vej eller dit område.
Nogle af de første elementer man kigger efter som tyv, er hvor stor risikoen er for at blive set og hvor hurtigt man kan komme væk, ude at blive opdaget.
For finde at finde ud af om nabohjælp er den rette løsning for dig, bør du går i tyven fodspor og forstå hvordan tyven tænker.

 

Senarie:
Som tyv, har du set på et bolig der er fyldt med værdigenstande, du let og hurtigt kan omsætte. I din overvågning af boligen har bilen ofte være væk om lørdagen fra kl. 14 – 16. Du går en mørk aften en tur omkring boligen hvor familien er væk og har fundet en god vej ind, gennem huset terrassedør. Du beslutter at gør det næste lørdag i fornævnte tidsrum.
Det bliver lørdag kl. 14 og til din overraskelse holder der nu en anden bil i indkørselen. Ville du som tyv gå videre?

 

Lidt nabohjælp kan være effektiv

Nabohjælp har eksisteret siden 1986 og viser sig, at have en præventiv virkning mod indbrud. En løsning der giver fællesskab og øger trygheden i dit område.
Du kender helt sikkert de kendte klistermærker og skilte der indikere, at et villakvarter benytter sig af hjælpen og det gør tyven også. Undersøgelser viser, at cirka hvert 4. indbrud forebygges grundet den fælles løsning naboerne har indgået med hinanden. Derved vil du kunne tage på ferie eller komme hjem i hverdagene til et trygt og sikker område velvidne om, at der bliver holdt øje med din bolig.

Selvom der bliver holdt øje med din bolig, sikre nabohjælp ikke, at indbrud ikke begås men nedsætter risikoen for at der ikke gør.
Tyven ønsker ikke at stå ansigt til ansigt med dig og derfor begås de flest indbrud i tidsrummet fra kl. 08 -16 eller i ferietiderne. Et tidsrum hvor din nabo med stor sandsynlighed også er ude af boligen og derfor ikke kan overvåge dit hjem. Men hvordan kan nabohjælp så være så effektiv, når ingen alligevel er hjemme?

 

Sådan fungere nabohjælp – jo flere jo bedre!

I fællesskab kan i vælge hvem der skal indgå i nabohjælpen. Jo flere i er, jo mere tryghed skaber det på din vej, i området og i de perioder, hvor du er væk fra din bolig.
I opretter enkelt let en profil, hvorfra i vælger hvem der skal være en del af jeres præventive netværk. Derved er det kun personer, du/i stoler på, der bliver en del af jeres fællesskab. Sammen kan i via en online løsning, holde hinanden orienteret om ferier og weekender hvor i ønsker, at der bliver holdt en ekstra øje med jeres bolig. En fællesskab der gør, at du ikke kommer hjem til uventet besøg.

Naboskab og nabohjælp

Godt naboskab giver en stærk nabohjælp.

Historikken viser, at med nabohjælpen cirka modvirker hvert fjerde indbrud og det sker meget enkelt uden de store løsninger. Parker bilen i naboens indkørslen, hæng vasketøjet på naboens tørresnor, tøm postkassen eller skraldespanden. Ofte er det små ting der gør, at et hjem ser beboeligt ud og det sammenholdt med, at tyven ubevidst ved der bliver holdt et vågent øje, holder flere tyve væk.

Du kan tilmelde dig her og få de fornødne skilte og klistermærker, der synligt indikere, at der holdes skarpt øje med din bolig!

Leave a Comment