GSM alarm – Få de nyttige detaljer om alarmtypen her!

 

GSM Alarmer

Få en en alarmpakke der kobles sammen med din mobil

GSM alarmer er en type af alarmer uden abonnement. Det vil sige, at der ikke er en vagtservice, der rykker ud, hvis alarmen går. Vil du læse mere om alarmer med vagtservice, skal du se på en tyverialarm med abonnement.

Vi vil her se nærmere på GSM alarmer, og hvordan de virker:

 

Hvad er en GSM alarm?

GSM står for Global System for Mobile Communications og er den mest udbredte form for mobiltelefoni. Alarmen har fået navnet, fordi den bruger GSM-mobilnettet til at give dig besked, hvis der er indbrud.

Det betyder, at der i alle GSM alarmer er et simkort, som kan sende en SMS eller ringe dig op, hvis tyverialarmen er gået.

 

Sådan virker GSM alarmer

En GSM alarm består af et alarmpanel og en række PIR sensorer, som skal sættes op i hjemmet på de steder, hvor en indbrudstyv vil komme. Det vil sige døre, vinduer og mellem de større rum i huset.

I alarmpanelet er der plads til et simkort, og det er herfra, at du får besked, hvis alarmen går i hjemmet. Beskeden kan komme via SMS eller en opringning fra alarmen.

Du kan selv indstille, hvor mange og hvilke telefoner der skal have besked, hvis alarmen går, og på den måde kan både du og naboen få besked og rykke ud hurtigst muligt.

Husk simkortet

Som oftest følger der ikke et simkort med alarmen, så det skal du huske at købe, når du anskaffer alarmen. Alarmudbyderen vil typisk have en aftale med et teleselskab, så du kan få simkortet billigt. Det koster 10-20 kr. om måneden for et abonnement.

Vælger du selv teleudbyder, skal du være sikker på, at udbyderen bruger GSM-nettet. Det kaldes også 2G netværk. Det gør de fleste selskaber bortset fra 3, OK og Oister. Det vigtigste er derudover, at der hele tiden er penge på simkortet, så det er muligt at sende en SMS eller ringe op.

433MHz eller 868MHz bånd?

GSM alarmer er trådløse, og det betyder, at de bruger frekvensbåndene 433MHz eller 868MHz for, at sensorerne, der registrerer, om der er nogen i huset, og alarmpanelet, hvor sirenen kommer fra, kan tale sammen.

Begge frekvensbånd er såkaldte ISM-bånd, der er godkendt til sende- og modtageudstyr.

Forskellen mellem de to bånd er, at 433MHz bliver brugt af mange andre trådløse apparater. Derfor kan der ske en forstyrrelse af kommunikationen mellem alarmen og de sensorer, som registrerer indbrudstyven. 868MHz båndet bliver derimod kun brugt til trådløse alarmsystemer, og derfor vil der være færre forstyrrelser på den frekvens.

 

Hvorfor vælge en GSM alarm?

Med en GSM alarm får du en alarm uden abonnement, og du skal derfor vælge et GSM alarm system ud fra de samme fordele, der er ved at vælge en alarm uden abonnement.

Den type alarmer kan dog også være IP-baseret – det vil sige, at alarmen skal være på internettet for at virke. Dermed skal du have en bredbåndsforbindelse i hjemmet, før det kan lade sig gøre.

Alt det slipper du for ved at vælge en alarm med GSM. Her er det vigtigste, at simkortet er tanket op, så du kan få besked ved indbrud, og det burde alt andet lige være en mere sikker løsning.

Her til sidst opridser vi lige nogle af fordelene ved alarmsystemer uden abonnement:

100% ejerskab
Vælger du en alarm med abonnement, lejer du bare alarmsystemet. Men med GSM alarmer ejer du den, og du slipper derfor for skjulte gebyrer til for eksempel nedtagning, hvis du skal flytte.

Ingen løbende udgifter til vagtcentral
Når du ejer alarmen, skal du heller ikke betale et løbende abonnement (udover det til simkortet). Du ved derfor, hvad alarmen koster, og selvom anskaffelsesprisen er dyrere, så bliver alarmen billigere på sigt.

Du kan udvide alarmen med sensorer og kamera
En stor fordel ved GSM alarmer er, at de kan udvides efter behov. Flytter du i et større hus eller vil have flere sensorer, kan de tilkøbes, så din alarm altid opfylder dine behov. Du kan desuden få GSM alarm med kamera, så du kan få et billede af indbrudstyven. Når billedet er taget, bliver det sendt til din mobiltelefon.

Leave a Comment