Billig indboforsikring og et sikkert hjem på én og samme tid

Billig indboforsikring

Beløn dig selv med en billig indboforsikring eller få en alarm.

En alarm til hjemmet kan være med til at holde indbrudstyvene væk og giver dig en øget tryghed. Overvejer du at anskaffe dig en alarm eller har du allerede en, vil vi her fortælle dig om endnu en fordel ved at have en tyverialarm.

Forsikringsselskaberne tilbyder nemlig en bedre pris på din indboforsikring, hvis du har en alarm, og så kan der også være rabat at hente på selve alarmen. Vi gør dig her klogere på, hvordan du får en billigere indboforsikring ved at installere en alarm.

 

Hvorfor kan man få rabat?

Forsikringsselskaberne vil gerne have, at du sikrer dit hjem bedst muligt mod indbrud. For jo færre indbrud, jo færre erstatninger skal selskaberne udbetale.

Derfor giver forsikringsselskaberne forskellige rabatter på sikkerhedsudstyr og belønner den bedre sikring ved at give dig en billig indboforsikring.

En type af sikkerhedsudstyr er tyverialarmer. Flere selskaber har et samarbejde med en alarmudbyder, så du kan få alarmen, installation og abonnementet billigere. Derudover kan der også være en rabat at hente på selve forsikringen.

 

Hvem kan få rabat?

Alle kan som udgangspunkt få rabat uanset om, man bor i lejlighed, hus eller andre steder. Det handler om, hvorvidt man har eller anskaffer sig en alarm til privat sikring, hvis man skal have indboforsikringen billigt.

Hos forsikringsselskabet Tryg skal du dog have flere forsikringer og være såkaldt Tryg Plus kunde, før du kan få noget rabat. Alle øvrige selskaber, som vi har undersøgt, har ikke lignende krav.

 

Hvilken alarm skal det være?

Med hensyn til selve alarmen, så kræver nogle selskaber, at du køber alarmen gennem dem. Andre forsikringsselskaber har bare et samarbejde med et alarmselskab, men accepterer også alarmer fra andre virksomheder.

For at få rabatten skal det være en alarm med abonnement. Det vil sige, hvor der er tilknyttet et vagtselskab. Har du en alarm uden abonnement er det kun hos GF Forsikring, at du kan få en rabat, men rabatten er væsentlig højere, hvis alarmen er tilknyttet et vagtselskab.

 

Rabat på forsikring eller alarm

Forsikringsselskaberne giver forskellige typer af rabatter, hvis du har installeret en alarm. Du kan dele selskaberne op i tre grupper:

 • Rabat på alarmen og abonnementet
 • Rabat på indboforsikringen
 • En kombination

 

Rabat på alarmen og abonnementet

I denne kategori har forsikringsselskabet et samarbejde med for eksempel Falck eller Verisure. Her får du alarmen og installationen gratis og samtidig en lavere pris på det løbende abonnement i forhold til, hvis du gik direkte til alarmselskabet.

Der kan altså være store fordele ved at undersøge, om forsikringsselskabet har en samarbejdsaftale.

Rabat på indboforsikringen

Nogle forsikringsselskaber vælger at belønne dig med en nedsat præmie på din indboforsikring, hvis du sikrer dit hus med en tyverialarm. Der kan være gode besparelser at hente, som kun gør det mere attraktivt at vælge at installere en alarm.

En kombination

I den sidste kategori er de forsikringsselskaber, som både kan give dig rabat på alarmen og abonnementet og skære en del af prisen på indboforsikringen.

 

Hvor meget kan man spare?

Der kan være en god besparelse at hente hos dit forsikringsselskab både ved anskaffelse af alarmen og på indboforsikringen, efter alarmen er installeret. Du skal dog ikke forvente, at rabatten er så stor, at den dækker, hvad det løbende abonnement koster.

Der findes mange forskellige forsikringsselskaber i Danmark, som alle har deres egen sammensætning af rabat og pris for alarmen samt betingelser for at få rabatten. Derfor anbefales det, at du indhenter tre tilbud, som matcher dit behov bedst, i stedet for at undersøge det for hver enkelt selskab. Det giver dig et meget bedre overblik, så du kan finde den billigste indboforsikring.

 

Vi vil dog stadig forsøge at give dig et indblik i, hvad de største forsikringsselskaber tilbyder af rabatordninger. Vi har opdelt dem i de overordnede kategorier:

Rabat på alarmen og abonnementet

 • Topdanmark
  Hos Topdanmark får du gratis installation og rabat på selve abonnementet hos Falck. Du sparer altså ikke noget på din indboforsikring.

 

 • Alka
  Alka har en aftale med LockOn, som giver dig en billigere alarm. Med den aftale slipper du for at skulle betale selvrisikoen, hvis der sker indbrud. Du får altså ikke direkte en besparelse på din forsikring, men får en billig indboforsikring ved tyveri.

 

 • Sønderjysk Forsikring
  Hos Sønderjysk Forsikring kan du få en billigere alarm gennem Dansikring Direct. Du får alarmen installeret gratis og en god pris på det efterfølgende abonnement.

 

Rabat på indboforsikringen

 • IF Skadeforsikring
  Du får 10% på din indboforsikring gennem IF Skadeforsikring.

 

 • GF Forsikring
  GF Forsikring er det eneste selskab, som giver rabat, hvis du har en såkaldt lokalalarm, altså en alarm uden abonnement. Her får du 5% i rabat, mens rabatten er på hele 15%, hvis alarmen er tilknyttet et alarmselskab.

 

 • Købstædernes Forsikring og PenSam Forsikringsaktieselskab
  Begge forsikringsselskaber tilbyder en rabat på indboforsikringen. Rabatten er ikke oplyst.

 

En kombination

 • Tryg
  Du skal være Tryg Plus kunde for at få rabat på alarm og indboforsikring. Det betyder, at du skal have mere end én forsikring hos Tryg.
  Har du det, kan du få rabat på alarmen gennem Falck, og du får samtidig 10% i rabat på indboforsikringen.

 

 • Codan
  Codan har et samarbejde med Verisure, så du kan få alarmen gratis og rabat på dit abonnement. Har du allerede en alarm med tilknyttet alarmcentral, får du 20% i rabat på din indboforsikring.

 

 • Alm. Brand Forsikring
  Her kan du også få en billigere alarm gennem Verisure og samtidig få en billigere indboforsikring. 20% kan du spare på forsikringen, hvis huset lever op til Alm. Brands krav.

 

 • Lærerstandens Brandforsikring
  Hos Lærerstandens Brandforsikring kan du få en LB Boligalarm gennem Falck. Installationen er gratis, og dit abonnement bliver samtidig billigere. Du får også rabat på din indboforsikring.

 

Er der nogle ulemper ved at vælge rabatten?

Det lyder jo meget godt med rabatten og en bedre sikring af huset, men ”er der nogle ulemper ved at vælge rabatten?”, spørger du nok. Og svaret er: Det er ikke nødvendigvis ulemper, men nogle ting, som du skal være opmærksom på!

I praksis vil de selskaber, som giver rabat på indboforsikringen, ofte kræve, at alarmen altid er slået til, når du ikke er hjemme. For hvis alarmen ikke er slået til, og der sker et indbrud, vil selskaberne reducere den erstatning, du skal have. Du vil altid få noget, men ikke ligeså meget, som du burde.

Så skal du hurtigt handle, gå en tur med hunden eller lignende, så skal du altså slå alarmen til, hvis du siger ja tak til en rabat på indboforsikringen.

Det er kun din indboforsikring, som du får rabat på. Hvis du har tilvalgsforsikringer til din indboforsikring som vandskadeforsikring, får du altså ikke rabat på dem.

Hvis du skal have rabat, skal alarmen være koblet op til et vagtservice, og det betyder, at der kommer et løbende abonnement. Det kan koste fra 200 kr. pr. måned afhængigt af din boligs størrelse. Så du skal altså ikke vælge alarmen alene ud fra, at du kan få rabat.

Kort sagt gælder det for denne type rabat som ved alle andre forsikringer, at du skal være opmærksom på de betingelser, som forsikringsselskaberne har for at give rabatten. Læs derfor forsikringsbetingelserne godt igennem, inden du vælger selskab.

Leave a Comment