Alarm til hjemmet – Find den rette løsning her

Alarm til hjemmet

Vær på forkant og få en alarm installeret i hjemmet, før tyven kommer på besøg.

Har du store værdier derhjemme som designmøbler og malerier? Har du tidligere haft indbrud og føler dig utryg? Eller bor du langt væk fra naboen? Så skal du overveje at få en tyverialarm. Vi hjælper dig her på vej til at træffe det rigtige valg af en alarm til hjemmet.

Det er kun omkring hvert femte hjem i Danmark, der har en tyverialarm. Og mange har først fået en alarm, efter der har været indbrud – faktisk er det hele 69 procent af dem med alarm, der har fået den efter et indbrud, viser en undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov.

En alarm til hjemmet er ellers en af de mest effektive værn mod indbrud og sænker risikoen for indbrud. Alarmen kan nemlig virke både præventivt, så tyven undgår dit hus, fordi han kan se, at der er en alarm, men det kan også stresse indbrudstyven, når alarmen går under indbruddet.

Samtidig giver det dig en ekstra tryghed at vide, at dit hjem er sikret på den bedst mulige måde, når du er ude at rejse, på arbejde eller på weekendtur.

 

Hvorfor skal jeg overveje et alarmsystem?

Det er vigtigt, du føler dig tryg ved den tyverisikring, du har i hjemmet, og her kan en alarm hjælpe.

En alarm gør det ikke sværere for tyven at bryde ind, men kan holde tyven væk, og hvis tyven går ind, så kan du hurtigt få besked om det. Alarmen skal altså ses som et supplement til den øvrige sikring af hjemmet.

Der er mange grunde til at vælge en alarm til hjemmet, og Kriminalpræventivt Råd fremhæver disse grunde:

  • Du har langt til naboen
  • Du rejser meget
  • Du har særlige værdier som møntsamlinger, arvestykker eller malerier
  • Du bor i et område med meget kriminalitet
  • Du har haft indbrud før og føler dig utryg
  • Du er utryg ved at være hjemme om natten

 

Hvilke alarmer findes der?

Markedet for alarmer til hjemmet er stort, og der er mange forskellige leverandører og typer af tyverialarmer.

Generelt består en alarm til hjemmet af et alarmpanel samt nogle sensorer. Alarmpanelet er her du tænder og slukker alarmen, mens sensorerne bruges til at registrere bevægelse i rummet. Nogle alarmsystemer kan også kobles sammen med sensorer, der registrer brand eller gasudslip. Du kan desuden få videoovervågning til alarmsystemerne.

Der er altså mange muligheder for at sammensætte netop det alarmsystem, som giver dig den største tryghed. Det er derfor en god idé at finde ud af, hvad du præcis skal bruge alarmsystemet til, inden du begynder at undersøge, hvilken alarm det skal være.

Udover mulighederne for at koble tyverialarmen sammen med andre typer af alarmer, skal du også gøre op med dig selv, om der skal være en vagt, der rykker ud, hvis alarmen går. Det er nemlig den største forskel på de forskellige systemer.

Overordnet findes der altså to typer af alarmer til hjemmet:

  • Tyverialarmer uden abonnement
  • Tyverialarmer med abonnement

 

Tyverialarmer uden abonnement

En tyverialarm uden abonnement er den billigste måde at få alarm til hjemmet på. Du køber et alarmsystem, som du selv kan sætte op, og hvor du får besked, hvis alarmen går. Der er altså ikke tilknyttet en vagt til alarmen, så det er op til dig selv (og dem du derudover vælger der skal have besked) at reagere på alarmen.

Dette alarmsystem kan udvides, så det indeholder andre sensorer til for eksempel brand eller gas. Vælg derfor et fleksibelt system, hvis du senere ønsker at udvide det, selvom du i første omgang kun ønsker at have en alarm til hjemmet.

 

Tyverialarmer med abonnement

En tyverialarm med abonnement er den type alarmer til hjemmet, som er koblet op på en vagtservice. Det kan for eksempel være hos Falck, G4S eller Verisure. Her kan du få både alarm, men også tilkøbe brandalarm eller alarm ved gasudslip, ligesom du hos de fleste kan få videoovervågning.

Du betaler et engangsbeløb for alarmen og for at få den installeret, og dertil kommer et løbende abonnement. Det betales per måned for, at vagtselskabet sidder klar til at rykke ud.


Skal det være med eller uden abonnement?

Alle behov er forskellige, og derfor er det vigtigste, når du vælger den alarm, som giver dig størst tryghed. Vil du gerne have, at der hurtigt er en vagt, der rykker ud, hvis der er indbrud? Eller kan du ”nøjes” med, at du selv får besked?

Overvej også, om der er nogle naboer, som kan hjælpe til med at rykke ud. De kan nemlig få besked samtidig med dig, hvis du vælger en alarm til hjemmet uden abonnement. På den måde kan du lave din egen ”vagtservice”.

 

Vis tyven du har en alarm

Uanset hvilken alarm til hjemmet du vælger, så er det rigtig vigtigt, at du viser, at du har en alarm. Skilte på døre og vinduer med en advarsel om alarmen gør, at indbrudstyven ved, hvad der venter, og det er med til at skræmme tyvene væk.

 

Tal med din forsikring om rabat på en alarm til hjemmet

Det kan være en rigtig god idé at tale med dit forsikringsselskab om en alarm til hjemmet, både inden du anskaffer dig en, og hvis du allerede har en.

Nogle forsikringsselskaber har aftaler med et alarmselskab, som gør, at du kan få alarmen billigere. Andre forsikringsselskaber tilbyder deres eget alarmsystem i samarbejde med et alarmselskab. Derfor kan de ofte tilbyde det billigere, end hvis du går direkte til alarmselskabet.

Samtidig kan der også være penge at spare på din indboforsikring, fordi alarmen er med til at sikre dit hjem bedre. Derfor er det værd at undersøge, hvilken betydning det har for forsikringspræmien at opsætte en alarm. Det kan jo være, at opsætning af alarm hurtigt er tjent hjem igen ved at få en lavere præmie.

Leave a Comment